Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 08.12.2022 г. – четвъртък

На студентския празник ще е облачно и мъгливо

Снимка: БГНЕС

В четвъртък остава облачно и мъгливо. В западната част на Горнотракийската низина и в Дунавската равнина, мъглата ще е трайна и на места там ще преръмява. Минималните температури ще са от 2 до 7°, в София - около 2°. Максималните ще са между 10 и 15°, в столицата 11°. В местата с трайна мъгла стойностите ще са по-ниски.

По Черноморието облачността ще е разкъсана. Максималните температури ще са 10-13°, близки до градусите на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините до обяд ще е облачно и мъгливо, с локални валежи от слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 м. ще е 8°, на 2000 м. около 1°.

В петък облачността ще се разкъса и температурите ще се повишат. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Родопският град Маджарово е домакин на Фестивал на лешояда

Игри, прожекции на филми, наблюдение на птици и концерти на открито са само част от проявите в рамките на Седмото издание на Фестивала на лешояда, който ще се проведе от 6 до 8-ми септември в град Маджарово. Празникът ще отбележи Международния ден..

публикувано на 01.09.24 в 09:25

В Гурково препускат с магарешки каручки и играят магарофутбол

Гурково за трийсет и пети път ще бъде домакин на единственото по рода си у нас био рали с магарешки каручки, съобщиха от местната администрация. Стартът ще бъде даден днес на градския стадион под звуците на магарешкия химн от президента на ралито,..

публикувано на 01.09.24 в 06:00

Отдъхваме си след летните жеги

В неделя над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в югоизточните райони до обед все още ще вали дъжд. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Ще продължи да духа..

публикувано на 31.08.24 в 18:30