Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операция “Бяло” срещу разпространението и производството на наркотици в цялата страна

3
В с. Томпсън, до Своге е открита оранжерия с голямо количество марихуана
Снимка: БГНЕС

56 души са задържани до момента в резултат на специализирана полицейска операция под кодовото име “Бяло”, започнала в полунощ. Операцията срещу разпространението и производството на наркотици е разпоредена от главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея участват над 3 хил. полицейски служители.

“Проверяват се над 150 обекти - търговски, частни адреси, заведения, т.е. от целия спектър, където имаме данни, че може да има наркотични вещества”, заяви той. Установени са престъпления за притежание, разпространение на дрога, както и за шофиране след употребата й. 

Операцията ще продължи, докато нивото на разпространение на наркотици спадне рязко, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му, полицейската акция е категоричен знак към занимаващите се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира нейното провеждане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

Празничните събития за Деня на храбростта в гарнизоните в страната

Военнослужещи от различни гарнизони на страната ще проведат празнични събития на 25, 26, 29, 30 април и 2 май по повод предстоящия 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Гражданите ще могат да се запознаят с техниката и..

публикувано на 24.04.24 в 18:38