Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Операция “Бяло” срещу разпространението и производството на наркотици в цялата страна

3
В с. Томпсън, до Своге е открита оранжерия с голямо количество марихуана
Снимка: БГНЕС

56 души са задържани до момента в резултат на специализирана полицейска операция под кодовото име “Бяло”, започнала в полунощ. Операцията срещу разпространението и производството на наркотици е разпоредена от главния секретар на МВР Петър Тодоров и в нея участват над 3 хил. полицейски служители.

“Проверяват се над 150 обекти - търговски, частни адреси, заведения, т.е. от целия спектър, където имаме данни, че може да има наркотични вещества”, заяви той. Установени са престъпления за притежание, разпространение на дрога, както и за шофиране след употребата й. 

Операцията ще продължи, докато нивото на разпространение на наркотици спадне рязко, съобщи вътрешният министър Иван Демерджиев. По думите му, полицейската акция е категоричен знак към занимаващите се с тази престъпна дейност, че държавата няма да толерира нейното провеждане.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

София е част от световното юбилейно турне на Андреа Бочели

Световноизвестният италиански певец Андреа Бочели ще отпразнува 30-годишната си кариера и с българската публика на Националния стадион “Васил Левски”. На 14 септември той ще изнесе грандиозен концерт под звездите, тъй като София е включена в юбилейното..

публикувано на 08.09.24 в 10:51

Спешните медици продължават да обикалят болниците в търсене на свободни легла

Въпреки ангажимента на държавата спешните медици все още нямат достъп в реално време до информацията за свободните легла в болниците и са принудени да обикалят, докато намерят лечебно заведение за своя пациент, алармира д-р Десислава Кателиева от..

публикувано на 08.09.24 в 10:02

Безплатна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път” в Несебър

По повод днешния Международен ден на солидарност на градовете – световно наследство, Музей “Старинен Несебър” и Община Несебър подаряват на туристите безплатна панорамна разходка с екскурзовод по маршрута “Духовен път”. Включилите се в тура, който..

публикувано на 08.09.24 в 07:00