Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Недопускането на България до Шенген отново е политическо

Снимка: БГНЕС

“Решението за присъединяването на България към Шенгенското пространство отново е политическо”, заяви във Великотърновския университет вицепрезидентът Илияна Йотова по повод очакваното вето на Нидерландия и Австрия за влизането на страната ни в Шенген. По думите й, ситуацията напомня първия отказ от 2011 г., “когато България допусна голяма грешка, като позволи техническите критерии за приемането ни да бъдат изместени и заменени от политически”.  

Вицепрезидентът изтъкна, че ако България отново не бъде приета в Шенгенското пространство,ще продължат усилията ни на всички нива, както и че не трябва да даваме повод към страната ни да се проявява двоен стандарт. 

Илияна Йотова прогнозира, че вървим към предсрочни избори, особено след избраната от първата политическа сила ГЕРБ-СДС формула за експертен кабинет. 


Още от категорията

В Скопие ще обсъдят общите чествания на Гоце Делчев за 4 февруари

На 30 януари, служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев и председателят на Агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев отиват в Скопие. Те ще обсъдят организацията на предстоящото отбелязване на 151- ата годишнина от рождението на..

публикувано на 29.01.23 в 13:23

Украйна преговаря за ракети, с които да удари руските складове в Крим

Вървят ускорени преговори между Киев и неговите съюзници по искането на Украйна за ракети с по-голям обсег. Страната твърди, че те ще ѝ помогнат да попречи на Русия да разрушава украинските градове, казва президентският съветник Михайло Подоляк,..

публикувано на 29.01.23 в 10:03
Вежди Рашидов

Няма време за приемане на съдебната реформа

Според председателя на отиващото си 48-о Народно събрание Вежди Рашидов времето няма да стигне, за да бъдат приети окончателно промените в Закона за съдебната власт, с които на първо четене беше създаден механизъм за разследване на главния прокурор...

публикувано на 28.01.23 в 16:07