Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заловиха двама българи във Франция с близо 600 кг кокаин

Двама български граждани са задържани във Франция, след като в камиона им бяха открити 578 кг кокаин на стойност 40 млн. евро и 7000 евро в брой, съобщи Агенция Франс прес. Наркотикът е бил опакован в 501 пакети, подредени в палети сред легалния товар от фаянсови плочки. Шофьорите на камиона с българска регистрация вече са изправени пред съдия, за да им бъде повдигнато обвинение за внос и трафик на наркотици. Прокуратурата е поискала да бъде издадена заповед за тяхното задържане и двамата ги грози затвор до 10 години. Българите е трябвало да превозят товара от Испания до Холандия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

60 метрова трапеза сближи съседи и столичани в София

„Донеси храна. Опознай съседа", под това мото община „Оборище“ организира „Голямата маса“. В събота общата трапеза затвори за коли централната столична улица „Екзарх Йосиф“. Опънатата 60 метрова маса събра съседи, но също гости и туристи. Край масата с..

публикувано на 28.07.24 в 15:41

Български момичета спечелиха медали на Европейската олимпиада по информатика

С 3 медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика на четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета. Надпреварата се проведе от 21 до 27 юли 2024 г. във Велдховен, Нидерландия, съобщи ръководителят на отбора..

публикувано на 28.07.24 в 14:14

В ПП-ДБ и БСП се надяват на успех в третия мандат за съставяне на правителство

Шансовете да се сформира правителство с третия мандат, са малки, ''но би могло да се случи чудо'', изрази очакване съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов. За БНР той заяви, че тяхната коалиция ще..

публикувано на 28.07.24 в 13:46