Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов не е оптимист за кабинет с мандата на “Продължаваме промяната”

Снимка: БГНЕС

“Със 70 депутати на две партии няма как да направиш кабинет, не можеш да си осигуриш кворума. Единственият шанс това да се случи е със следизборен документ, подписан от партиите, които ще го подкрепят.” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в курорта “Св.Св. Константин и Елена” вероятността “Продължаваме промяната”, подкрепена от “Демократична България”, да състави кабинет, както и да има правителство с третия проучвателен мандат.

Бойко Борисов декларира, че ГЕРБ и президентът Румен Радев не са се сближили, както твърдят от “Продължаваме промяната”. “Служебното правителство показа много далавери на ПП - не заради ГЕРБ, а за да не бъдат приписани на сметката на президента“, подчерта лидерът на ГЕРБ. По думите му, той не се е срещал и чувал с държавния глава от години, но ако бъде поканен, ще отиде на разговор с него.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

147 компании участват в международното отбранително изложение "Хемус 2024"

Фирми от 25 държави ще представят новостите в отбранителната индустрия на  Международното изложение за отбранителни продукти и услуги "Хемус- 2024" в Пловдив. То ще се проведе от 5 до 8 юни 2024 г. в Международния панаир в Града под тепетата. Мотото..

публикувано на 05.06.24 в 07:35

Слънце и дъжд ще се редуват и в сряда

В сряда, 5 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в Западна и Централна България ще превали. Ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Вятърът ще бъде слаб от..

публикувано на 04.06.24 в 20:49

България днес - 4 юни 2024 г.

В „България днес“ на 4 юни се отправяме към Братислава, за да разберем как и ученици, и учители влизат в час в българското средно училище „Христо Ботев“ – едно от двете държавни български училища зад граница. Разговаряме с изпълняващият длъжността..

публикувано на 04.06.24 в 19:00