Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинските бежанци са във фокуса на фотоизложба в БНР

Фотографска изложба "Разговори за войната" ще бъде открита днес в сградата на Българското национално радио по повод 300 дни от началото на военния конфликт между Русия и Украйна. Кадрите в експозицията показват първите моменти на украинските бежанци в България. "Исках с тези малко повече от 30 пана да поставя темата за войната и какво правим всички ние. Какво мислим за войната и за бъдещето ни", сподели пред БНР - Радио София инициаторът на експозицията Йоана Терзиева.

Изложбата "Разговори за войната", която може да бъде видяна до 29 декември включително, се осъществява с финансовата подкрепа на Бюрото по образователни и културни въпроси на Държавния департамент на САЩ, международен център "Меридиан", БНР и "Булфото".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България ще си сътрудничи с Австралия, Румъния, Хърватия и Сърбия в областта на културното наследство

Министърът на културата Найден Тодоров подписа два важни международни документа, благодарение на които ще си сътрудничим с Австралия, както и с Румъния, Хърватия и Сърбия в областта на изучаването, опазването и популяризирането на културното наследство,..

публикувано на 25.07.24 в 17:49

Партия "Възраждане" представи свой компютърен шрифт "Руница"

Проект на нов български компютърен шрифт "Руница" представи на пресконференция в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. "Решихме да възродим това българско наследство, като направим шрифт, с който да можете да превръщате кирилицата в..

публикувано на 25.07.24 в 13:47

Тунелът под Шипка остава оплетен в административни процедури

Служебният министър на регионалното развитие Виолета Коритарова съобщи при изслушване в парламента, че оптимистичният срок за започване изработването на техническия проект за тунел под Шипка е през 2025 г., предаде БТА. Причината е, че тази година ще..

публикувано на 25.07.24 в 13:40