Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Войната в Украйна

Украинските бежанци са във фокуса на фотоизложба в БНР

Фотографска изложба "Разговори за войната" ще бъде открита днес в сградата на Българското национално радио по повод 300 дни от началото на военния конфликт между Русия и Украйна. Кадрите в експозицията показват първите моменти на украинските бежанци в България. "Исках с тези малко повече от 30 пана да поставя темата за войната и какво правим всички ние. Какво мислим за войната и за бъдещето ни", сподели пред БНР - Радио София инициаторът на експозицията Йоана Терзиева.

Изложбата "Разговори за войната", която може да бъде видяна до 29 декември включително, се осъществява с финансовата подкрепа на Бюрото по образователни и културни въпроси на Държавния департамент на САЩ, международен център "Меридиан", БНР и "Булфото".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Слънце и краткотрайни валежи с гръмотевици в сряда

В сряда,  въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Още преди обяд над Източна България, а около и след обяд над по-голямата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни, временно..

публикувано на 27.08.24 в 19:50

За два дни България трябва да определи своя еврокомисар

В писмо до председателите на парламентарните групи в 50-о Народно събрание служебният премиер Димитър Главчев се обърна с призив до 29 август да му бъдат предложени две кандидатури за български еврокомисар в следващата Европейска комисия...

публикувано на 27.08.24 в 16:12

Български ученици спечелиха пет медала на състезание по астрофизика в Бразилия

На Международната олимпиада по астрономия и астрофизика в Бразилия, български ученици спечелиха пет медала, съобщи Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. Това е най-престижното състезание по астрофизика, а тази година в него..

публикувано на 27.08.24 в 11:20