Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отпускат средства за българската общност в Молдова

Снимка: Facebook /@UniverTaraclia

Служебното правителство одобри допълнителни разходи по бюджета на Външно министерство за 2022 г. в размер на 250 хил. евро. за подпомагане на българската общност в Молдова, съобщи БТА. 

Средствата ще бъдат разпределени между пет хиляди семейства като еднократна безвъзмездна помощ от 50 евро, в условията на предстоящия тежък зимен сезон. 

През ноември служебният кабинет одобри допълнителни разходи по бюджета на МВнР за 2022 г., в размер на половин млн. евро за финансиране на Тараклийския държавен университет "Григорий Цамблак" в Молдова. 

През октомври страната ни отпусна близо 100 хил. евро по Програмата за подкрепа на организациите на българската общност в Молдова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Унгария представиха новия брой на "Български вести“

Излезе новият брой на "Български вести“ - месечно издание на Българското републиканско самоуправление в Унгария. В изданието има статия и снимки за откриването на новия Български културно-образователен център в Будапеща. "На 12 юни красивата зала..

публикувано на 09.07.24 в 14:28
Проф. Красимир Станчев

Проф. Красимир Станчев: С езика човек може да си служи за всякакви цели – от най-миролюбиви до обявяването на война

" Гаснещият огън често пъти се разгаря отново благодарение на няколко оцелели въгленчета." С тези топли думи професорът по славянска филология Красимир Станчев вдъхва надежда, че изтляващият интерес към българската азбука, българския език и..

публикувано на 09.07.24 в 10:40

Ученици от Болградския регион се срещнаха с вицепрезидента Илияна Йотова

В президентството ученици от населения предимно с етнически българи Болградски регион в Украйна бяха посрещнати от вицепрезидента Илияна Йотова. Учениците са в страната ни по покана на Югозападния университет "Неофит Рилски“, съвместно с Изпълнителната..

публикувано на 08.07.24 в 17:13