Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледари от клуб "Нестинари" представиха в Берлин българските традиции

Снимка: Клуб "Нестинари"

Част от мъжкия състав към Клуба за български хора и танци "Нестинари" - Берлин за първи път организираха коледарска група в немската столица. На техните обредни песни се насладиха местни жители и туристи пред едно от емблематичните места в Берлин - Бранденбургската врата.

Коледарската група отправи чрез "Радио България" пожелание до всички българи, където и да са по света да бъдат здрави и единни! "Уютни празници на всички, а ние ще поддържаме българските обичаи!", отбелязват от клуб "Нестинари".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Увеличават часовете по майчин език за етническите българи в Молдова

Етнически българи, посещаващи над 40 училища в Молдова, ще изучават още един час български език и литература през тази учебна година, предвижда програма на тамошното образователно министерство. Целта е сънародниците ни да усвоят добре литературния..

публикувано на 24.08.24 в 15:40
Беренисе Иванофф

В аржентинската провинция Чако избират най-красивата българка

В Роке Саенс Пеня, провинция Чако, в далечна Аржентина ще изберат българската Кралица на красотата. За това съобщават във Фейсбук от българското културно дружество "Христо Ботев". Събитието ще се проведе в събота, 31 август. В миналогодишното..

публикувано на 23.08.24 в 15:50

Българите в Болград ще отбележат 203 години от създаването на града

С разнообразна програма на 23, 24 и 25 август жителите и гостите на Болград, Украйна, ще отпразнуват 203-та годишнина от основаването на града. Празненствата ще съчетаят отбелязването на Деня на държавното знаме на Украйна и Деня на независимостта на..

публикувано на 23.08.24 в 06:20