Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Сбогуваме се с Михаил Михайлов, доайен в испанската редакция на Радио България

Напусна ни Михаил Михайлов, брилянтен преводач и журналист от испанската редакция на Радио България. Неговите преводи и ефирно присъствие ще продължат да бъдат еталон за висок професионализъм и отлично владеене на езика на Сервантес. 

След като завършва испанска филология в СУ "Св. Климент Охридски", Михаил Михайлов се посвещава на преводаческата дейност. Любопитен момент в кариерата му е и помощта, която оказва той в комуникацията на българските специалисти в Куба, изграждали инфраструктурни обекти на острова. Като професионалист обаче Мишо оставя най-ярка следа с работата си в испанската редакция на Радио България. 

Мишо с колеги от испанската редакция

Мишо беше човек с огромно сърце, верен приятел, готов да помогне всекиму. Притежаваше блестяща памет и характерен, запомнящ се глас. Много искаше да споделя с колегите знанията си и винаги се стремеше да ги научи на нещо ново! 

В негова памет ви предлагаме откъс от новогодишно предаване на Радио България на испански език, излъчено в края на декември 2016 г.

Откъс от радио предаване с гласа на Михаил Михайлов е част и от песента "Радио България" на мексиканската група Mexitano Soundsystem.

Поклонението пред Мишо Михайлов ще бъде на 3 януари 2023 г., в Централните софийски гробища. Опелото е от 14:30 часа в гробищния храм "Свето Успение Богородично". 

Поклон пред паметта му!

Снимки: личен архив

Галерия

Още от категорията

България днес – 27 март 2023 г.

Животът е сцена, а сценария на собствената си пиеса пише всеки един от нас – някой със смелост, друг с въображение, а трети… оставяйки се по течението. Какво ни липсва, за да може България да напредва и да се развива? За журналиста Александър Детев..

публикувано на 27.03.23 в 19:00

България днес – 24 март 2023 г.

След покачването на температурите в България и настъпването на петък, съвсем естествено, настроението ни стана по-лежерно и приятно. Такава ще бъде и „България днес“. Ще започнем с малко политика, ще се насладим на среща с един от обичаните радио гласове..

публикувано на 24.03.23 в 19:00

България днес – 23 март 2023 г.

Пролетта вече е при нас. С нея и трепетното очакване на новия живот и светлото бъдеще. Дали то ще настъпи след 2 април и поредните парламентарни избори в България, предстои да разберем. А дотогава всичко важно за подготовката на вота на българите зад..

публикувано на 23.03.23 в 19:00