Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София отново кани жители и гости да посрещнат Новата година с празничен концерт под звездите

Снимка: sofia.bg

Усилената подготовка за Новогодишния празничен концерт "Сцена под звездите" вече е разгара си. Празничният концерт се организира от Столичната община, след две години прекъсване заради Covid пандемията.

Новогодишният концерт ще е най-голямото културно събитие, на което заедно с известни български изпълнители ще пеят и млади таланти от "Гласът на България", които тепърва започват своя път в музикалното изкуство.

Точно в полунощ традиционното празничното хоро ще поведат танцьорите от фолклорен ансамбъл "Горна баня".

БНР подкасти:

Още от категорията

Българското знаме поставено на търсачката на Google

Технологичният гигант Google и през тази година поздравява страната ни по повод националния празник. На страницата на търсачката е поставен българският трибагреник. България отбелязва 146 години от своето Освобождение. На 3 март 1878 г. е подписан..

публикувано на 03.03.24 в 10:43
Антъни Блинкън

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави България за националния празник

В изявление, публикувано на страницата на Държавния департамент, държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън поздрави страната ни за националния празник. “ От името на САЩ моля приемете моите най-добри пожелания към българския народ по повод..

публикувано на 03.03.24 в 09:42
Росен Желязков

Честванията на националния празник започнаха от Казанлък

“ Трети март е денят, в който България беше освободена, получи своя национален суверенитет и застана гордо на картата на Европа като страна равноправна с останалите европейски народи. Поклон пред героите, да живее България !” Това заяви в..

публикувано на 03.03.24 в 09:07