Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София отново кани жители и гости да посрещнат Новата година с празничен концерт под звездите

Снимка: sofia.bg

Усилената подготовка за Новогодишния празничен концерт "Сцена под звездите" вече е разгара си. Празничният концерт се организира от Столичната община, след две години прекъсване заради Covid пандемията.

Новогодишният концерт ще е най-голямото културно събитие, на което заедно с известни български изпълнители ще пеят и млади таланти от "Гласът на България", които тепърва започват своя път в музикалното изкуство.

Точно в полунощ традиционното празничното хоро ще поведат танцьорите от фолклорен ансамбъл "Горна баня".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българска академия на науките

България е домакин на конференция за климатичните рискове в Черноморския регион

Българската академия на науките и Столична община са домакини на научна конференция на тема „Климатичните рискове в Черноморския регион”, която ще се проведе на 25 и 26 юли. Международно признати учени от България и региона ще обсъдят климатичните..

публикувано на 25.07.24 в 07:10

Прогноза предрича 9 медала за България от Париж, ние очакваме повече

България ще спечели девет медала от Олимпийските игри в Париж, но нито един от тях няма да бъде златен. Това показва финалната прогноза на статистическата компания “Грейсноут”, изготвена по поръчка на центъра за изследвания Нилсен, предаде БТА. Според..

публикувано на 25.07.24 в 06:35

Българското куче Дарк ще бди за сигурността в Париж за Олимпиадата

Полицейско куче, обучено да открива експлозиви, и неговият водач Богдан Димитров от Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са вече в Париж и следят за безопасното провеждане на Олимпийските игри. Кучето Дарк и Богдан са част от българския..

публикувано на 24.07.24 в 15:59