Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топла и слънчева Нова година

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 2°.  

Сутринта, на места по поречието на Дунав и в котловините, ще има ниска слоеста облачност или мъгла.  

През първия ден от 2023 година над България ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт. Сравнително топло за периода с максимални температури между 11° и 16°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, в София - около 13°. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северен, по високите и открити части - умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Милан Димитров

Българин е екстрадиран от Гърция в САЩ за търговия с микрочипове с Русия

Партия "Възраждане" започва кампания в подкрепа на сънародника ни Милан Димитров, който е екстрадиран от Гърция в частен затвор в Сан Антонио, САЩ. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция, в която участва и братът на Милан..

публикувано на 12.08.24 в 16:53

Средната брутна работна заплата в България достигна 2296 лева 

През второто тримесечие на 2024 г. средната брутна месечна работна заплата в България нараства с 4.5% спрямо първото тримесечие на 2024 г. и достига 2296 лева, показват данните на НСИ. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение,..

публикувано на 12.08.24 в 14:49

Животните и духовата музика пълнят сърцето на фермера Крум Младенов

Че носи Божий дар в душата си, усеща в най-ранна възраст сред простора на поляните. " От дете, пасейки овците на дядо ми накрай село, като чуя тъпана на Сливовишката духова музика, хвърлям тоягата и тичам на площада ". Първите уроци взема от дядо..

публикувано на 12.08.24 в 09:00