Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топла и слънчева Нова година

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София около 2°.  

Сутринта, на места по поречието на Дунав и в котловините, ще има ниска слоеста облачност или мъгла.  

През първия ден от 2023 година над България ще бъде предимно слънчево. Ще бъде почти тихо или със слаб вятър от западната четвърт. Сравнително топло за периода с максимални температури между 11° и 16°, малко по-ниски в районите с трайна мъгла, в София - около 13°. 

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северен, по високите и открити части - умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 5°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро парад на автомобили в Кърджали

Автомобили и мотопеди с колекционерска стойност ще бъдат изложени днес в Кърджали в рамките на откриващия се Ретро авто парад. Ретро парадът е част от инициативата на община Кърджали “Дни на приятелството” и по традиция ще завърши с дефиле на..

публикувано на 14.07.24 в 07:00

40 градуса максимална температура

В неделя ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 35° и 40°, в София – около 36°. В планините ще бъде слънчево, следобед с купеста облачност. Ще духа..

публикувано на 13.07.24 в 18:30

Пожарите не застрашават населени места

Няма застрашени населени места от избухналите пожари в страната, каза за БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. “ Имаме големи пожари като фронт и като площи в района на..

публикувано на 13.07.24 в 11:45