Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ настояват за преразглеждане на условията в Плана за възстановяване

Снимка: Facebook / Boyko Borissov

Бивши министри от управлението на ГЕРБ, както и лидерът на партията Бойко Борисов поискаха да бъде внесен проект на решение на Народното събрание, с което да се задължи служебното правителство да отвори Плана за възстановяване и устойчивост и да предоговори поетия ангажимент за затваряне на електроцентралите в Маришкия басейн.

В изявление, излъчено във Фейсбук, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатите Теменужка Петкова, Делян Добрев и Жечо Станков призоваха синдикатите ясно да изразят позициите си и да подкрепят това решение до края на седмицата. По думите на Борисов, това е "последният шанс" да се спасят над 4 % от БВП на страната. Той посочи още, че сега е много важно да се запазят енергийните мощности в Маришкия басейн и да започне изграждането на нови ядрени реактори, в противен случай България от производител на електроенергия, ще се превърне само в клиент. 

Бившият енергиен министър Делян Добрев съобщи, че ГЕРБ са внесли проект на решение на НС за сключване на споразумение със Съединените щати за изграждане на седми блок на АЕЦ "Козлодуй" и лицензиране на площадка за осми блок. Добрев посочи, че проектът ще бъде разгледан в парламентарната комисия по енергетика още следващата седмица и изрази надежда да бъде приет в пленарната зала. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Почитаме паметта на жертвите на тоталитарните режими

Днес отбелязваме Деня на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им.  Премиерът Димитър Главчев , който положи цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма,..

публикувано на 23.08.24 в 13:45

Пленерът "Погановски манастир" събира в Цариброд творци от пет страни

Международният художествен пленер "Погановски манастир" ще бъде открит тази вечер в галерия "Методи Мета Петров" в Цариброд, съобщи мултимедийният портал на български и на сръбски език ФАР. Посетителите ще могат да видят творби от миналогодишния пленер,..

публикувано на 23.08.24 в 13:06

Уникален тракийски храм в Пловдив може да бъде възстановен напълно

Тракийски храм от III век пр. Хр. без аналог у нас може да превърне 10 декара от пловдивския район "Южен" в археологически парк. Обектът се намира в основата на Голямата могила, която екип на Регионалния археологически музей проучва вече трета година...

публикувано на 23.08.24 в 11:31