Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Одобрена е Национална програма за младежта 2023-2025г.

Снимка: архив

На редовно заседание служебното правителство одобри Национална програма за младежта за програмен период от 2023 до 2025 г., включително. Сред основните приоритети на програмата е инвестиране в младежите между 15 и 29 г. чрез насърчаване на активното им включване, тяхната инициативност и информираност, неформално образование и обучение и др. Предвижда се финансиране на младежки дейности, инициативи и кампании, равен достъп за млади хора от малки населени места и подобряване на условията по младежката инфраструктура.

Очаква се проектите да обхванат 10% от младите хора в страната с по-малко възможности и 30% от малки населени места. Ще бъдат включени и 100 младежи работници и ще бъдат обновени 16 младежки пространства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На всеки 20 минути в страната се подава сигнал за нов пожар

"В селата Крайнево, Воден и Шарково работим на 3 фронта. На всеки 20 минути постъпва сигнал за нов пожар в страната - каза на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов в с. Мамарчево, община Болярово. - Няма опасност за хората. Единият пожар в..

публикувано на 19.07.24 в 09:25

Още турски пожарникари и техника пристигнаха в Южна България

Турция изпрати допълнителна помощ на България в борбата с пожарите, обхванали страната, предаде БГНЕС. Към изпратените на 17 юли екипи през граничния пункт Дерекьой се присъединиха още 32-ма души персонал и 11 превозни средства. Границата са преминали 2..

публикувано на 19.07.24 в 09:22

Огнеборци от България гасят пожари край Солун

Български пожарникари гасят огнища край Солун в помощ на гръцките си колеги и доброволци, предава БТА. 44 пожарникари с две пеши групи и 12 противопожарни автомобила работиха за потушаването на пламъците край града. Два от автомобилите и осем пожарникари са..

публикувано на 19.07.24 в 09:10