Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ще има пряка авиолиния София - Рияд

Снимка: mi.government.bg

От април тръгват директни полети между София и Рияд. Новината дойде след среща в саудитската столица между министрите на иновациите и растежа Александър Пулев и на икономиката Никола Стоянов със саудитския икономически министър Файсал Ал-Ибрахим. Констатирано е, че всички процедури за разкриване на авиолинията са завършени.

Готви се Меморандум за икономическо разбирателство между България и Саудитското кралство. Отчетено е, че през 2021 г. двустранната търговия е нараснала спрямо 2020 г. с 1/3-та и е за 313,2 млн. долара.

Българската бизнес делегация се срещна с представители  на Фонда за публични инвестиции, най-големият суверенен саудитски фонд, който управлява половин трилион долара.

Още от категорията

Икономистът Стоян Панчев: Данъкът върху свръхпечалбата е по-скоро екзотична идея

Министерството на финансите прие концепция на проектозакон за държавния бюджет за 2023 година, съгласно която дефицит от 3% ще се постигне през увеличение на някои от данъчните ставки, отпадане на преференциалното ДДС от средата на годината и..

публикувано на 20.03.23 в 13:15

Предвижда се минималната заплата да стане 940 лева през 2024 година

От 2024 г. месечната минимална работна заплата се предвижда да достигне 940 лева, каза в интервю за БНР министърът на финансите Росица Велкова. Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде представена в Брюксел и върху която се..

публикувано на 19.03.23 в 10:44

Енергийният министър: Все още ползваме скъпия газ от Чирен

Работи се по предложение в рамките на европейска директива да бъде компенсирана високата цена на природния газ в подземното хранилище в Чирен, съобщи служебният енергиен министър Росен Христов. По-думите му, скъпият газ все още се намира там. Целта на..

публикувано на 18.03.23 в 17:06