Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България и Турция засилват партньорството в борбата с трафика на мигранти

Снимка: БГНЕС

България и Турция потвърждават общия ангажимент на двете държави за гарантиране защитата на правата на своите граждани и на границите на евроатлантическата зона. Това стана ясно на среща днес в Анкара на главния прокурор на България Иван Гешев с Мехмет Акарджа, председател на Върховния съд на Турция, и турския главен прокурор Бекир Шахин.

Главните прокурори на двете страни подчертаха необходимостта от задълбочаване на партньорството за противодействие на нелегалната миграция и тероризма. Те акцентираха върху засилване на действията по пресичане на каналите за трафик на мигранти и наказателното преследване на организаторите на този вид престъпления.

В рамките на визитата в Република Турция главният прокурор Иван Гешев ще проведе срещи и с министъра на правосъдието Бекир Боздаг и министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Русе започват безплатни пешеходни обиколки Ruse Summer Free Tour

Безплатните пешеходни обиколки в Русе Ruse Summer Free Tour на английски език, насочени към българските и чуждестранните гости на града, започват в събота, 4 май. Техният маршрут включва най-емблематичните сгради и места в централните части на Русе...

публикувано на 04.05.24 в 07:10
Из Искърското дефиле

Облачна събота, на места - валежи

През следващото денонощие ще се задържи предимно облачно. Ще има и валежи от дъжд с гръмотевици, значителни на места, главно в планинските райони, а около Дунав - слаби. Вечерта от север валежите ще спират. Минималните температури ще са между 8° и 13° ,..

публикувано на 03.05.24 в 19:05

Православни християни изпълниха храмовете на Разпети петък

Въпреки дъжда в различни краища на България храмовете в страната се изпълниха с вярващи на Разпети петък. В София много от тях посетиха митрополитския катедрален храм "Света Неделя". Поклонението продължава през целия ден. Вечерта в храма ще бъде..

публикувано на 03.05.24 в 17:22