Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Княгиня Мария Луиза е в България за своя 90-ти рожден ден

Снимка: БГНЕС

Десетки миряни присъстваха в храм-паметника "Св. Александър Невски" на молебена за годишнината на княгиня Мария Луиза – първородна дъщеря на Цар Борис III и Царица Йоанна и сестра на цар Симеон Сакскобургготски.

Княгиня Мария Луиза е родена на 13 януари 1933 г. в София и навърши 90 години. Тя и Симеон Сакскобургготски, Калина Сакскобургготска и членове на семейството присъстгваха на службата. 

"Вашата леля, княгиня Евдокия, ви е завещала личния си молитвеник на чиято първа страница е написала "На Мария Луиза, която говори на Бога на български". В тези жестове се крие истинско достойно на хората от царствен род, които дори и в изгнание, далеч от родината, почувстват ли нужда от Бог, се обръщат към него на български", каза към рожденичката митрополит Николай, който от името на патриарха й пожела дълги години живот. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три институции проверяват сигурността на машините за гласуване

Министерството на електронното управление, Българският институт за стандартизация и Българският институт по метрология ще проверяват машините за гласуване на предстоящите избори за европейски и национален парламент. Според утвърдената методика на..

публикувано на 11.05.24 в 10:03

Алпийски тролей и скални атракции на Лакатнишките скали

Спасители от Планинската спасителна служба – отряд "Лакатник" ще пуснат днес 100-метров алпийски тролей на живописните Лакатнишки скали в Искърското дефиле. Мероприятието е част от традиционните майски празници на Гара Лакатник. От Идеалния..

публикувано на 11.05.24 в 09:05

В събота ще е слънчево, в неделя отново се задават валежи от дъжд

В събота, 11 май, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. В сутрешните часове по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но без валежи. През деня ще е предимно слънчево. Максималните..

публикувано на 10.05.24 в 20:10