Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемственост със служебния кабинет е условието за получаване на третия мандат

Снимка: БГНЕС

Съвсем естествено е третия мандат за съставяне на кабинет да получи онази политически сила, която може да продължи политиките на служебното правителство, заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Държавният глава има срок до понеделник да определи кой ще бъде последният мандатоносител. Според вицепрезидента служебният кабинет е върнал стабилността и страната ни единствена в ЕС има “спад в инфлацията, успокоение и стабилност по отношение на горива, цени, международни договори”. Решението на президента Румен Радев ще бъде взето след много сериозен анализ, добави тя.

Илияна Йотова посети Габрово по случай 188-ата годишнина от откриването на първото светско училище, чийто продължител е Националната Априловска гимназия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев

Премиерът предупреди, че се спекулира с темата за български военни в Украйна

Нашият кабинет е с кратък хоризонт, нямаме право да искаме от хората да отлагат живота си, докато бъде избран редовен кабинет. Затова си вършим работата по възможно най-добрия начин, заявява в интервю за в-к "24 часа" служебният премиер Димитър Главчев...

публикувано на 20.05.24 в 10:26

“Медиана”: ГЕРБ води с 12% пред “Възраждане”, трето е ДПС

Три седмици преди изборите за национален и за европейски парламент ГЕРБ води с 27,5% пред “Възраждане” с 15,7% и ДПС с 14,2%, според социологическо изследване на агенция “Медиана”.  Втората политическа сила на предишния вот – “Продължаваме промяната..

публикувано на 19.05.24 в 09:46
Хилари Клинтън

Българските жени са по-добре представени в НС и корпоративния сектор от много страни по света

България изпреварва много от държавите по света по представителство на жените в парламента, както и на високи позиции в корпоративния сектор, заяви бившият американски секретар Хилари Клинтън на специална среща на Clinton Global Initiative в София...

публикувано на 19.05.24 в 09:06