Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Правителство или промяна на системата

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

След пети избори или трябва да има правителство, или действително да се мисли за промяна на системата, коментира на пресконференция в Ямбол председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Очаква се в понеделник държавният глава да връчи третия последен проучвателен мандат за съставяне на кабинет. “ГЕРБ ще изчака президентът Румен Радев да посочи партията, за да коментира кого би подкрепила за съставяне на правителство”, добави Бойко Борисов. Той подчерта обаче, че предпочитанието на ГЕРБ е “Да, България” (част от коалицията “Демократична България” – бел.ред.) да сформира кабинет.

Не виждам реалистична възможност за мандат на БСП - с тях имаме диаметрално противоположни позиции по най-важните теми, за разлика от "Демократична България", ДПС и "Български възход”, заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред БНТ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В България се събират шампиони от световните бойни подиуми

Бургас е домакин на грандиозна галавечер, която събира на едно място десетки шампиони в бойните спортове. Престижната световна ММА организация провежда в събота, 24 август, състезания от веригата BRAVE 86, като за тях идват едни от..

публикувано на 24.08.24 в 10:05

Институцията на омбудсмана се обяви срещу стигматизирането в обществото

" Всяко действие, с което се създават условия за стигматизиране на група хора, преследване, разделение и омраза в обществото, противоречи на всички водещи международни стандарти за защита правата на човека, които Република България се е ангажирала..

публикувано на 24.08.24 в 09:55

Неделно изкачване до хижа "Алеко" ни връща в спомените за първото организирано изкачване на върха

Изложба, планински четения от книги за България, поезия и музиката са само част от програмата на Столичната библиотека по повод 129 години от първото организирано изкачване на най-високата точка в планината Витоша. Поканата е към всички..

публикувано на 24.08.24 в 08:10