Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предупреждение за опасен вятър над цялата страна

Снимка: БГНЕС

В областите Враца и Монтана има червен код за силен вятър заради скорост на стихията до 130 км. в час. Втора степен - оранжев код има за София бласт Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково и Кърджали. Поривите на вятъра в Търговищко са до 61 км. в час.  

Във Враца е обявено частично бедствено положение. Над 50 са сигналите за паднали дървета, увредени покриви и фасади, счупени витрини. В някои квартали и села е прекъснат тока. Гражданите са призовани да не излизат навън.  

69 сигнала за паднали клони, дървета, билбордове и ламарини са отработили службите в София.  

От вътрешното министерство посъветваха заради опасност от падащи предмети, да не се застава на открито. При нужда навън да се влиза в обществени сгради, подлези или в друг подслон. С коли да се спира на открито място, далече от електропроводи, дървета и надвиснали скали. Сред природата да се заемат възможно най-ниските места до отминаване на опасността. 

В четвъртък ще остане много ветровито. Над Източна България и по северните планински склонове ще духа бурно.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Хижа

С културни събития на Витоша отбелязваме 129 г. от организираното от Алеко изкачване до Черни връх

Сто двайсет и деветата годишнина от организираното от Алеко Константинов изкачване до Черни връх и създаването на организирано туристическо движение у нас ще бъдат отбелязани днес с няколко културни събития, част от кампанията “Зелени библиотеки”,..

публикувано на 25.08.24 в 06:00

Температури до 38 градуса в неделя

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в..

публикувано на 24.08.24 в 18:30
Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00