Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Обединение на демократични общности и партии си поставя за цел да спечели изборите

Атанас Атанасов, Христо Иванов и Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

“Първа стъпка на голям процес” – така съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков определи вероятното обединение на партията му с коалиция “Демократична България” за парламентарните избори на 2 април. По думите му, към обединението на добрите сили ще се включат “демократични общности, партии, хора с каузи и с активности, с идея България да бъде различна и просперираща държава”. Бившият премиер прогнозира, че през следващите три месеца процесът ще продължи като лавина. Кирил Петков присъства на Националното съвещание на партия “Демократи за силна България” – част от “Демократична България”, на което се обсъжда общото явяване на изборите.

Атанас Атанасов, лидер на партията и съпредседател на “Демократична България”, заяви, че очаква коалицията с “Продължаваме промяната” да спечели изборите. “Ако искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове, не трябва да допускаме служебна власт или правителство, доминирано от ГЕРБ, да управлява, защото корупционните практики, с които се контролира местната власт, са известни на всички” , коментира той.

Другият съпредседател на “Демократична България” Христо Иванов не смята, че предизборна коалиция с ПП ще доведе до силно реформаторско мнозинство, а че определяща ще бъде политиката.Още от категорията

България отново гласува!

Както и да живее българинът, идват избори... Точно в 7:00 часа днес започна изборният ден, в който за пети път в последните две години с гласа си трябва да формираме законодателния орган на държавата. Повече от 6 милиона и половина българи..

публикувано на 02.04.23 в 07:05

По съседски: Събития с балкански адрес

Гърция е решена да завърши граничната ограда към Турция по река Марица Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че оградата на границата с Турция по протежението на р. Марица (Еврос) ще се доизгради, независимо дали това ще стане с..

публикувано на 31.03.23 в 10:40

Тренд: Победителят на изборите остава енигма

Ден преди провеждането на парламентарните избори не е ясно кой ще бъде победителят, показва проучване на агенция “Тренд”. 0,3% е разликата между ГЕРБ-СДС и “Продължаваме промяната-Демократична България” и те събират съответно 26,4% и 26,1% . Половин..

публикувано на 31.03.23 в 10:21