Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вежди Рашидов:

Няма време за приемане на съдебната реформа

Вежди Рашидов
Снимка: БГНЕС

Според председателя на отиващото си 48-о Народно събрание Вежди Рашидов времето няма да стигне, за да бъдат приети окончателно промените в Закона за съдебната власт, с които на първо четене беше създаден механизъм за разследване на главния прокурор. Последният работен ден на парламента ще бъде през идната седмица в петък. “Законопроект за реформа в правосъдието не се прави за 1-2 месеца”, подчерта той пред БНР.

Вежди Рашидов коментира и серията от предсрочни избори, които не доведоха до създаването на стабилен кабинет: “Ако и следващят парламент е в същата конфигурация, няма да е по-различно.” Затова, по думите му, партиите трябва да загърбят червените линии, докато се стабилизира държавата. Неговата формула за успешно управление е експертен министър-председател, експертни министри и четирима политически вицепремиери, които да си разделят министерствата.

Още от категорията

Фернандо Гранде-Марласка: България е подготвена за Шенген

България е достатъчно добре подготвена и има пълната подкрепа на Испания за присъединяването й като пълноправен член на Шенгенското пространство. Toва заяви министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, който е на посещение в..

публикувано на 30.03.23 в 18:22

Галъп: 0,4% разлика между първото и второто място на изборите

Победителят в изборите ще се реши тепърва с гласовете на вземащите решение в последния момент.  Ако предсрочните парламентарни избори бяха в последната десетдневка на март, резултатът щеше да е следният: "Продължаваме промяната"-"Демократична..

публикувано на 30.03.23 в 14:25

Киев призова руснаците да не осиновяват депортираните от Украйна деца

Украинският вицепремиер Ирина Верешчук отправи апел към руснаците да не осиновяват деца, които са били отвлечени и депортирани от Украйна по време на настоящата война, предаде Ройтерс. Неотдавна Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за..

публикувано на 30.03.23 в 09:07