Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Очаква се президентски указ за обхвата на избирателните райони

Снимка: БГНЕС

В около 1/3 от избирателните райони се очаква да има промяна в броя на мандатите, каза Камелия Нейкова, председател на Централната избирателна комисия пред БНР. Не може в един район да има по-малко от 4 мандата, посочи тя.

Нейкова обясни, че след като избирателят гласува с машина и потвърди гласа си, машината ще отпечата бюлетина. Върху бюлетината ще е изписан вота, избирателят трябва да я сгъне, така че да не се разкрие тайната на вота, а член на секционната избирателна комисия да постави печат на гърба на бюлетината.

Няма да има кампания за демонстрация на новата процедура за електронно гласуване, каза Нейкова и подчерта, че очаква новото служебно правителство да приеме план-сметка за цената на вота.


Още от категорията

В София се проведе протест срещу насилието

Пред Съдебната палата в столицата, протестиращи, част от които бяха заедно с домашните си любимци – кучета се обявиха срещу насилието и насилниците. Повечето от тях споделят мнението, че насилието над животни е първоизточникът на проблема и т.нар...

публикувано на 25.03.23 в 19:02

Очакват се слаби превалявания

През нощта в цялата страната вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Студеният атмосферен фронт ще премине и през източната половина от страната и там на места ще има краткотрайни валежи, в..

публикувано на 25.03.23 в 18:11

България е с осем крачки напред по скалата на щастието

България напредва с 8 позиции в класацията за нивото на щастие в отделните държави, изготвяна по поръчка на ООН. Проучването измерва удовлетвореността на гражданите от живота, катопоказателите са свързани не само с брутния вътрешен продукт и..

публикувано на 25.03.23 в 11:15