Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Европейски цифров хъб интегрира Югоизточния регион на България

Снимка: архив

В Стара Загора на 30 януари откриват Европейски цифров иновационен хъб "Загоре" - синергия за зелена цифрова трансформация. През идните 3 години той ще осигури възможниост в Югоизточния район на България за високоскоростни компютърни изчисления, за обучение и надграждане на цифрови умения и за киберсигурност при управлението на данни. Новият хъб е част от трансевропейската мрежа заедно с над 150 цифрови хъба на континента предоставящи безплатни услуги на микро, малки и средни предприятия и услуги на по-ниски цени, за големите компании.

Проектът е един от четирите одобрени за България по програма Хоризонт/Цифрова Европа на Европейската комисия и ще отвори големи възможности за IT бизнеса в региона. 

Още от категорията

Готова е платформата за проследяване на цените в големите магазини

Днес ще бъде представена разработената от служебния кабинет платформа за проследяване на цените в търговските вериги, съобщи вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. Той поясни, че търговските вериги са склонни да публикуват..

публикувано на 24.03.23 в 05:05

Българо-турски бизнес форум се открива в Бургас

Българо-турски бизнес форум с двустранни срещи се организира днес в Бургас от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Ще се обсъждат възможностите за финансиране по европейски програми, стартъпите в България и Турция,..

публикувано на 23.03.23 в 06:15

Износът на енергийни източници от САЩ за България е нараснал над 30 пъти

България изнася за САЩ стоки на стойност от 1,2 милиарда щ.д., което представлява стабилен ръст. Това се посочва в Доклад за трансатлантическата икономика за 2023 г., представен на 21 март в Брюксел и Вашингтон. Документът се изготвя по поръчка на..

публикувано на 22.03.23 в 16:11