Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола от Cool Den и Annie V отново с общо участие на софийска сцена

Снимка: предоставена от изпълнителите

Тази вечер (31.01) двама многообещаващи артисти ще се представят за пореден път заедно в известен столичен клуб, който предоставя сцената си на млади музиканти. Това са Annie V и Никола Симеонов.

Ани и Никола пеят заедно от 2016 година. Запознават се на акустичен фестивал в София, организиран от техен общ приятел. Първите им участия като дуо са част от морско турне, след което продължават в столицата и из цяла България. Музикантите шеговито определят стила си като "турбосексфънк от Рая". Работят с loop station и колористични звукови ефекти. Изпълняват соул, блус, рок, поп, реге, фънк, ска и много други стилове, като през последните години залагат на авторската си музика. Още от самото начало двамата печелят симпатиите на публиката със своите свежи идеи, спонтанност и неподправено сценично присъствие.


Заедно са участвали в редица български фестивали, сред които и Джаз фестивала в Банско.

Много успешно двамата се развиват и самостоятелно. През 2018 г. Никола създаде своята група Cool Den, с която имат реализирани вече два албума.

През 2021 г. Annie V (Анна-Мария Въртовска) издаде дебютния си солов албум, подкрепен от Културния фонд на Музикаутор по програмата "Млад автор". Анна-Мария пише текстовете, музиката и е автор на аранжиментите на всички песни в албума, наречен "Station Unknown". В едноименната песен участва и Никола, който изсвирва китарите.

Една от 12-те песни в самостоятелния албум на Annie V е Try, в която, освен топлия глас на певицата, чуваме и пианото на Мартин Стоянов – Martist. Песента има стилно видео – вижте:

Текст: Диляна Трачева
Снимките са предоставени от изпълнителите

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Остани"

В началото на летния сезон Atazar, Kris V и певицата Александра Иванова представиха съвместната си песен "Остани" с ефектно видео, което ни пренася на морския бряг. Александра се присъединява за пръв път към екипа на Атанас Зайков - Atazar и..

публикувано на 22.07.24 в 10:15

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25