Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

YO-YO Band с първи едноименен албум

Двама от най-активните и безспорно любими джаз музиканти в България започнаха съвместен проект - YO-YO Band, и представиха своя първи едноименен албум.

Под името "YO-YO" се крие общият музикален проект на Христо Йоцов и Михаил Йосифов ("Йоцов - Йосифов Бенд").

Идеята е да бъде създадена формация, в която Мишо и Христо са титуляри, а техни гости са различни музиканти – както утвърдени имена, така и млади изпълнители. "Така, както навремето Арт Блеки и групата му Jazz Messengers се превърна в място, което направи известни много световни имена в джаза", разказва Христо Йоцов.

Албумът е записан за два дни, в края на 2022 година в "88 STUDIO" от пъстър международен състав: Михаил Йосифов – тромпет, Арнау Гарофе Фарас – саксофон, Стийв Хамилтън – пиано, Борис Таслев – бас, Христо Йоцов – барабани.

Колекцията включва 10 авторски пиеси на Михаил Йосифов и на Христо Йоцов, сред които и "Sharks Never Sleep".

Съставил: Диляна Трачева
По публикацията работи: Михаил Димитров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Биг Бендът на БНР и певците Васил Петров и Валерия Стоянова откриват международния джаз фест в Боровец

От 2 до 7 август ще се проведе третото издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец. Музикалният форум вече е традиция в културния календар на планинския ни курорт. Според директора на фестивала д-р Татяна Илиева "Енергията на..

публикувано на 02.08.24 в 06:10

Как Аксаково стана дом на първата момичешка гайдарска група в България

Гайдата е един от най-характерните народни инструменти в българския фолклор. Звукът ѝ е добре познат на Балканите, но може да бъде открит в мелодии и съвременни интерпретации на музиканти от редица държави из Европа, Африка през Австралия и дори..

публикувано на 31.07.24 в 11:45

"Стъпка по-близо"

Дуетът Chaz\'n\'Byanka  записа нова песен. В "Стъпка по-близо" към Любомир Боянов и Василина Бянкова се присъединява и Даниел Петров, познат ни от групата Taking Heed. Зад създаването на тази песен стои една реална и много романтична история...

публикувано на 31.07.24 в 10:15