Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студено време с превалявания от сняг

Снимка: БГНЕС

През нощта и утре над страната ще преобладава облачно и ветровито време. На много места в Северна България и планините ще има валежи предимно от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще бъдат значителни. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 3° и 8°. В София минимална – около минус 1°, максимална – около 3°.

В планините времето ще бъде доста динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2°, на 2000 м – около минус 8°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 4° и 7°, а на морската вода – между 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Най-студено в Европа се очаква да бъде в Стокхолм, Москва, Санкт Петербург и Киев, където дневните температури ще са между минус 4 и минус 1 градус. Във Виена, Берлин и Будапеща ще е 5 градуса, в Париж и Лондон максималните температури ще са около 10 градуса. Най-топло на Стария континент ще бъде в Мадрид, Рим и Атина – 14-17 градуса.

В Чикаго на 4 февруари ще бъде слънчево, с минимални температури от 0 градуса и максимални – 5. В Ню Йорк ще е по-студено. Там и дневната температура ще е близка до минималната – минус 5, минус 6 градуса. В Мелбърн се очаква дъжд и 21 градуса, в Кейптаун ще е слънчево с максимална температура от 32 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Велопоход в полза на страдащите от хемофилия се провежда в София, Пловдив и Варна

700 са българите, диагностицирани с хемофилия. От тях 100 са деца. Заболяването обикновено е наследствено, а препоръката към семействата е да изследват новородените си момченца още при раждането. Доскоро се смяташе, че само мъжете могат да бъдат..

публикувано на 20.04.24 в 06:35

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00