Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студено време с превалявания от сняг

Снимка: БГНЕС

През нощта и утре над страната ще преобладава облачно и ветровито време. На много места в Северна България и планините ще има валежи предимно от сняг. В Предбалкана и Лудогорието количествата ще бъдат значителни. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и ще има условия за виелици и навявания. Привечер в Източна България ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните – между 3° и 8°. В София минимална – около минус 1°, максимална – около 3°.

В планините времето ще бъде доста динамично. Ще духа силен и бурен вятър от север-северозапад. В комбинация със снеговалежите в Предбалкана и по северните склонове на планините ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 2°, на 2000 м – около минус 8°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от дъжд и сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 4° и 7°, а на морската вода – между 6° и 9°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Най-студено в Европа се очаква да бъде в Стокхолм, Москва, Санкт Петербург и Киев, където дневните температури ще са между минус 4 и минус 1 градус. Във Виена, Берлин и Будапеща ще е 5 градуса, в Париж и Лондон максималните температури ще са около 10 градуса. Най-топло на Стария континент ще бъде в Мадрид, Рим и Атина – 14-17 градуса.

В Чикаго на 4 февруари ще бъде слънчево, с минимални температури от 0 градуса и максимални – 5. В Ню Йорк ще е по-студено. Там и дневната температура ще е близка до минималната – минус 5, минус 6 градуса. В Мелбърн се очаква дъжд и 21 градуса, в Кейптаун ще е слънчево с максимална температура от 32 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лошо време за катерене на планински върхове

Условията за туризъм са добри само в по-ниските части на планините, съобщиха от Планинската спасителна служба. По високите места условията остават зимни и се очаква времето да се влоши. Там има мъгла, ветровито е и температурите варират между минус 4 и..

публикувано на 21.04.24 в 10:11

"Капачки за бъдеще" с пролетна акция за закупуване на апаратура за детски и неонатологични отделения

Инициативата за събиране на пластмасови капачки, известна като "Капачки за бъдеще" продължава да генерира положителна енергия. Вече няколко години тя показва как един отпадъчен продукт, като пластмасовите капачки от бутилки може да се превърне в..

публикувано на 21.04.24 в 08:25
Българският патриарх Неофит

Заупокойна света литургия по повод 40 дни от смъртта на патриарх Неофит

Днес се навършват 40 дни от смъртта на българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от Българската патриаршия. По този повод от 9,00 ч. в столичния митрополитски катедрален храм “Света великомъченица Неделя” ще бъде отслужена..

публикувано на 21.04.24 в 06:00