Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР покани международни наблюдатели за изборите на 2 април

Снимка: МВнР

МВнР отправи покани за международно наблюдение на насрочените за 2 април 2023 г. избори за народни представители в България. Постоянното ни представителство във Виена е изпратило вербални ноти с покани до Бюрото за демократични институции и права на човека, и Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), до Парламентарната асамблея на Съвета на Европа и др. "Гарантирането на честни, свободни и демократични избори, съгласно най-високите международни стандарти, е приоритет за Република България", - отбелязват от МВнР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

БЧК оказва подкрепа на пострадалите от пожарите

В засегнатите от пожарите населени места екипи на БЧК оказват подкрепа на пострадалите, предаде БТА. Доброволци и служители на БЧК-Ямбол са в с. Воден, където подпомагат дейностите на специализираните екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на..

публикувано на 18.07.24 в 16:27
 Мин. Ивайло Иванов

Пострадалите при пожарите ще получат еднократни държавни помощи за щетите

Агенцията за социално подпомагане създаде възможно най-бързо организация за оказване на подкрепа на семействата, пострадали при пожарите в страната, съобщи пресцентърът на ведомството. Социалните работници приемат на място заявления за отпускане на..

публикувано на 18.07.24 в 14:29
Милен Митев

Всяка минута поне 110 000 души слушат програмите на БНР

С три гласа "за" и два "против" членовете на Съвета за електронни медии приеха отчета на генералния директор на БНР Милен Митев за дейността на медията в периода октомври 2023 - април 2024 г. Против гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева. Митев..

публикувано на 18.07.24 в 13:32