Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организацията на българските студенти направи дарителска кампания за пострадалите в Турция и Сирия

Снимка: НПСС

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) във висшите училища в България организира кампания в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, съобщи БТА. 

Инициативата на студентските съвети е за събиране на топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, всякакъв вид консумативи от първа необходимост, спални чували, завивки и спално бельо, хигиенни материали.

Пунктовете в Националния студентски дом и в Университета за национално и световно стопанство ще приемат даренията днес до обяд, след което ще бъдат транспортирани директно до засегнатите райони и раздадени на нуждаещите се. 

Студентите призовават желаещите да подпомогнат финансово пострадалите да дарят средства чрез БЧК и с SMS към номер 1466 към всички мобилни оператори. 

Досега в банковата сметка открита от Българския червен кръст, в помощ на пострадалите хора при земетресението в Турция и Сирия са постъпили близо 780 хиляди лева, а средствата от изпратените SMS надхвърлиха 250 хиляди лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Милан Димитров

Българин е екстрадиран от Гърция в САЩ за търговия с микрочипове с Русия

Партия "Възраждане" започва кампания в подкрепа на сънародника ни Милан Димитров, който е екстрадиран от Гърция в частен затвор в Сан Антонио, САЩ. Това съобщи лидерът на партията Костадин Костадинов на пресконференция, в която участва и братът на Милан..

публикувано на 12.08.24 в 16:53

Средната брутна работна заплата в България достигна 2296 лева 

През второто тримесечие на 2024 г. средната брутна месечна работна заплата в България нараства с 4.5% спрямо първото тримесечие на 2024 г. и достига 2296 лева, показват данните на НСИ. Икономическите дейности, в които е регистрирано най-голямо увеличение,..

публикувано на 12.08.24 в 14:49

Протест срещу използването на вътрешното министерство за политически цели

Униформени и цивилни служители на вътрешното министерство протестираха до парламента в защита на служебния министър Калин Стоянов. "След всяка смяна започват преназначения и става страшно. На всекиго от нас омръзна да се използват полицаите, и не е..

публикувано на 12.08.24 в 13:12