Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Организацията на българските студенти направи дарителска кампания за пострадалите в Турция и Сирия

Снимка: НПСС

Националното представителство на студентските съвети (НПСС) във висшите училища в България организира кампания в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, съобщи БТА. 

Инициативата на студентските съвети е за събиране на топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки, всякакъв вид консумативи от първа необходимост, спални чували, завивки и спално бельо, хигиенни материали.

Пунктовете в Националния студентски дом и в Университета за национално и световно стопанство ще приемат даренията днес до обяд, след което ще бъдат транспортирани директно до засегнатите райони и раздадени на нуждаещите се. 

Студентите призовават желаещите да подпомогнат финансово пострадалите да дарят средства чрез БЧК и с SMS към номер 1466 към всички мобилни оператори. 

Досега в банковата сметка открита от Българския червен кръст, в помощ на пострадалите хора при земетресението в Турция и Сирия са постъпили близо 780 хиляди лева, а средствата от изпратените SMS надхвърлиха 250 хиляди лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Представят Благоевград като интересно място за живеене и бизнес

"Ела (си) в Благоевград" е мотото на тридневен форум, организиран от екипа на кмета Методи Байкушев. Целта на събитието е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и да се реализират в родното си място...

публикувано на 12.08.24 в 11:18

Животните и духовата музика пълнят сърцето на фермера Крум Младенов

Че носи Божий дар в душата си, усеща в най-ранна възраст сред простора на поляните. " От дете, пасейки овците на дядо ми накрай село, като чуя тъпана на Сливовишката духова музика, хвърлям тоягата и тичам на площада ". Първите уроци взема от дядо..

публикувано на 12.08.24 в 09:00

България е на 26-о място в класирането по медали на Олимпиадата в Париж

На завършилите Олимпийски игри в Париж България е на 26-то място по медали. За сравнение на Игрите в Токио 2020 България бе 30-та, в Рио 2016 54-та, в Лондон 2012 51-ва, в Пекин 2008 на 40-то място. България заема 15-а позиция от държавите в Европа и е..

публикувано на 12.08.24 в 08:31