Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пчеларството ще бъде подкрепено по извънредната помощ заради Украйна

Снимка: Министерство на земеделието

Пчеларството в България ще бъде подкрепено финансово през 2023 г. чрез подмярката за извънредно временно подпомагане за земеделски стопани, които са особено засегнати от последиците от руското нашествие в Украйна. Това обяви заместник-министърът на земеделието Крум Неделков при откриването на 20-то издание на Международното изложение „Пчеларство – Плевен 2023“. Той уточни, че пчеларството е единственият подсектор от животновъдството, който до края на 2022 г. е подкрепян чрез самостоятелна програма.

През миналата година стопаните от сектора са получили допълнителна помощ от 13 лева на пчелно семейство заради Covid-19, а сега заради усложнената външнополитическа обстановка, свързана с войната в Украйна, която оказва негативно влияние върху икономиката, тя ще бъде в размер на 24 лева на пчелно семейство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02