Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пчеларството ще бъде подкрепено по извънредната помощ заради Украйна

Снимка: Министерство на земеделието

Пчеларството в България ще бъде подкрепено финансово през 2023 г. чрез подмярката за извънредно временно подпомагане за земеделски стопани, които са особено засегнати от последиците от руското нашествие в Украйна. Това обяви заместник-министърът на земеделието Крум Неделков при откриването на 20-то издание на Международното изложение „Пчеларство – Плевен 2023“. Той уточни, че пчеларството е единственият подсектор от животновъдството, който до края на 2022 г. е подкрепян чрез самостоятелна програма.

През миналата година стопаните от сектора са получили допълнителна помощ от 13 лева на пчелно семейство заради Covid-19, а сега заради усложнената външнополитическа обстановка, свързана с войната в Украйна, която оказва негативно влияние върху икономиката, тя ще бъде в размер на 24 лева на пчелно семейство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44