Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тече пререгистрация на украинските бежанци в България

Снимка: advokat-nikolaeva.eu

Започна пререгистрацията на пристигналите от Украйна бежанци, получили статут на временна закрила в България, който е удължен до 3 април 2024 г. Старите регистрационни карти важат до 31 март. В този период украинците трябва да подадат заявление за подновяване на регистрационната карта с актуален адрес на пребиваване. Пререгистрацията се извършва в най-близката районна дирекция на МВР и в регистрационно-приемателните центрове на Държавната агенция за бежанците – в София, село Баня, Харманли и село Пъстрогор. 

Допълнителна информация може да бъде получена на място в центровете и на горещите телефонни линии, публикувани в платформата БГ за Украйна или на уебсайта на Върховния комисариат за бежанците към ООН за помощ и подкрепа в България


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Детски празник

Столичната община подарява безплатни театрални и циркови представления на децата през целия юни

Под мотото “За децата на София” градът ще се превърне в сцена на радост, спорт, култура и добротворство през целия юни, съобщиха от Столичната община. В продължение на месец децата ще могат да посещават безплатни театрални представления, да чуят..

публикувано на 01.06.24 в 14:31

Президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за социалнослаби младежи събра 90 хил. лв.

Продължава набирането на средства в рамките на президентската инициатива “Подкрепи една мечта” за стипендии на младежи, настанени в приемни семейства и в центрове от семеен тип, които са приети във висши училища. Финансова помощ получават също..

публикувано на 01.06.24 в 11:10

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35