Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България вече е братска страна за Турция

Снимка: twitter/@aylinsekizkk

Посланикът на Турция в България Айлин Секизкьок благодари на Българския Червен кръст за навременната и адекватната подкрепа, оказана на страната ѝ след земетресенията на 6 февруари, съобщи БТА. По време на срещата си с председателя на БЧК Христо Григоров и генералния директор на организацията Красимир Гигов, посланик Секизкьок изтъкна, че ако досега България е била за Турция приятелска и съседна страна, то тя вече е братска. Ръководството на БЧК благодари на турската страна за добрата организация, топлия прием и подкрепата, оказани на българския екип от планински спасители, отпътували за Турция още в първия ден, за да се включат в спасяването на оцелелите. Посланик Секизкьок повтори апела на Турския Червен полумесец за ограничаване на материалните дарения, с изключение на зимни палатки и специализирани отоплителни уреди за тях, както и жилищни контейнери (фургони).

БЧК също призова всички партньорски организации от името на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец за даване предимство на финансовата помощ за Турция и Сирия.

Всеки, който желае да подкрепи националната кампания на Българския Червен кръст в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия може да го направи чрез специално разкритата банкова сметка:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ, УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД, IBAN: BG64UNCR76301078660913, UNCRBGSF (За пострадалите от земетресението )

или

онлайн - през сайта на БЧК, както и чрез кратко съобщение на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Българският Червен кръст изказва своята дълбока благодарност на хилядите индивидуални и корпоративни дарители за доверието и за оказаната подкрепа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02