Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Министърът на туризма заминава на работно посещение в Сърбия

Снимка: БГНЕС

На 23 и 24 февруари министърът на туризма Илин Димитров ще бъде на работно посещение в Сърбия. В рамките на визитата е планирана среща със сръбския министър на туризма и младежта Хусеин Мемич.

Димитров ще участва и в международното туристическо изложение International Fair of Tourism /Sajam Turizma/, което се открива днес в сръбската столица Белград. Министерството на туризма ще бъде представено на форума с информационен щанд от 100 кв. м.

Изложението е определено като най-голямото туристическо събитие на територията на Сърбия и Югоизточна Европа, посочват от ведомството.

Още от категорията

Планетариумът в Бургас вече посреща любознателни гости

Жители и гости на Бургас вече могат да се възползват от поредната атракция в морския град, която ще ги запознае със случващото в необятния Космос. Става въпрос за новооткрития планетариум, разположен в района на пристанищен терминал..

публикувано на 28.05.23 в 09:10

С лодка по Амазонка, пикник на Малдивите – рибарите в Никопол развиват и туризъм

Разходка с моторна лодка по Дунав, наблюдение на редки видове птици, посещение на безлюдни острови, пикник сред дивата природа или просто слънчеви бани на плажа – Никопол се наложи като дестинация за приключенски туризъм. Наближи ли пролетта, градът се..

публикувано на 25.05.23 в 11:20

Летният туристически сезон официално открит

Служебният министър на туризма Илин Димитров откри официално в морския курорт “Св. св. Константин и Елен а” летния туристически сезон. Той прогнозира повишаване на броя на гостите между 5 и 7 процента в сравнение с рекордната за сектора 2019 г...

публикувано на 21.05.23 в 14:16