Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската прокуратура е поискала информация от САЩ за новите санкционирани по списъка "Магнитски"

Снимка: архив

Върховната касационна прокуратура у нас е изпратила писма чрез Министерството на правосъдието ни до Департамента по правосъдие на САЩ с искане да ѝ бъде предоставена информацията, на която са основани констатациите на компетентните американски власти по отношение на петима български граждани, включени в последния списък "Магнитски", съобщи БТА.

Информацията е поискана във връзка с образувани проверки след самосезиране от страна на държавното обвинение по повод публикацията от 10 февруари 2023 г. на интернет страницата на американското посолството в София за наложени санкции на български граждани от Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерство на финансите на САЩ.

Припомняме, че на 10 февруари службата наложи санкции на петима български граждани – Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов – "за тяхното широко участие в корупционна дейност в България".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сървайвър по български или как оцеляват хората от с. Радево

Село Радево се намира в Североизточна България, в община Аксаково, недалеч от морската ни столица Варна. Разстоянието е около 30-40 мин. път с кола. В Радево постоянно има не повече от 60 жители, като повечето са на възраст над 60-70 години, а за..

публикувано на 11.07.24 в 10:25
Димитър Главчев

България иска от Скопие връщане към договора за добросъседство от 2017 г.

"Обсъдихме, как НАТО да стане по по-силен, залагайки на колективното, като същевременно бъде усилена отбраната на всяка страна член", заяви служебният премиер Димитър Главчев. Той добави, че в дискусиите във Вашингтон на срещата на върха по повод 75-тата..

публикувано на 11.07.24 в 08:54
Депутатите Тошко Йорданов (вляво), ИТН и Цончо Ганев, „Възраждане“

"Възраждане“ и ИТН отново искат референдум за запазване на българския лев

"Възраждане“ и "Има такъв народ“ (ИТН) внасят в деловодството на парламента искане Народното събрание да свика референдум за запазване на българския лев, съобщи депутатът Цончо Ганев от "Възраждане". "Това е инициатива, която предишният парламент..

публикувано на 10.07.24 в 12:28