Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българската прокуратура е поискала информация от САЩ за новите санкционирани по списъка "Магнитски"

Снимка: архив

Върховната касационна прокуратура у нас е изпратила писма чрез Министерството на правосъдието ни до Департамента по правосъдие на САЩ с искане да ѝ бъде предоставена информацията, на която са основани констатациите на компетентните американски власти по отношение на петима български граждани, включени в последния списък "Магнитски", съобщи БТА.

Информацията е поискана във връзка с образувани проверки след самосезиране от страна на държавното обвинение по повод публикацията от 10 февруари 2023 г. на интернет страницата на американското посолството в София за наложени санкции на български граждани от Службата за контрол на чуждестранните активи към Министерство на финансите на САЩ.

Припомняме, че на 10 февруари службата наложи санкции на петима български граждани – Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов – "за тяхното широко участие в корупционна дейност в България".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05

Eвропейска седмица на кинологията в Бургас

Бургас е домакин на петнадесетата Европейска седмица на кинологията, съобщи БТА. Тя започва от 6 юли в района на Конна база в Морската градина и се организира от Българския републикански киноложки съюз, съвместно с Общината. Международният..

публикувано на 06.07.24 в 08:10

"Трабант фест" в Тетевенския Балкан

Тетевенското курортно село Рибарица е домакин на дванадесетото издание на "Трабант фест", съобщиха организаторите от Национален клуб Трабант. Любителите на марката се събират на 6 юли (събота) в местността "Костина", където ще дефилират близо сто..

публикувано на 06.07.24 в 07:15