Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Смелите момичета винаги са крачка пред другите, казва ни DIA в "Изгори ме"

Снимка: YouTube

DIA е артистичният псевдоним на Димана Мирчева. Преди осем години тя записа първата си авторска песен "Егея", която веднага се превърна в хит. Тогава, още ученичка в Националното музикално училище "Любомир Пипков" в София, където изучаваше народно пеене, DIA постави началото на характерния си стил - комбинация между мейнстрийм и фолклор, който младата изпълнителка продължава да развива.

В "Изгори ме" - първата ѝ песен за 2023 година - DIA разказва истинските истории на модерните връзки. Тя влиза в различните образи на съвременната жена, за да разбере, че нейната супер сила е да бъде водещата в любовта.

"Изгори ме" е съвет по ноти - разказва DIA. - Истината е, момичета, че принцът на белия кон съществува само в приказките, а в реалността никога не идва. Във времето, в което живеем, мъжете станаха по-недоверчиви и се превърнаха в половинката, която ревностно пази сърцето си. В страстна връзка влиза само онази жена, която има смелостта да признае чувствата си, да изгори в тях, да направи първата крачка и вземе кормилото на любовта в свои ръце."


В новата си песен "Изгори ме", създадена с подкрепата на Национален фонд "Култура", DIA за пръв път работи с популярния автор на хитове Денис Попстоев. Известен с работата си за някои от най-големите имена в музиката, Денис признава, че и за него проектът с DIA e необичаен ход.

"Изгори ме" е първи опит на Попстоев да работи в емблематичния стил на певицата. И двамата се обединяват около максимата, че предизвикателство е не да предадеш модерно звучене на фолклора, а да запазиш неговата автентичност в модерен звук.

Тандемът активно действа по детайлите в песента, създавайки заедно музиката. DIA е автор на текста и мелодията, а Денис добавя майсторския аранжимент.

Финалния щрих към готовия хит добавя и интересното видео. В главната роля влиза нейно величество модерната жена. Визуалният отбор, изградил образа,  усеща посланието в текста на "Изгори ме" - смелите момичета винаги са крачка пред другите - и го вписва завладяващо в кадрите. 

Редактор: Диляна Трачева

Снимки: YouTube, Facebook / DIA

По публикацията работи: Ергюл Байрактарова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Младежка филхармония "София" и оркестърът на консерваторията във Винтертур ще свирят заедно в зала "България"

Младежка филхармония "София“ при Национално музикално училище "Любомир Пипков“ и оркестърът на консерваторията във Винтертур, Швейцария, излизат тази вечер от 19.00 ч. на сцената на зала „България“. Така в съвместния концерт в рамките на  10-тото издание..

публикувано на 20.07.24 в 07:10

"Джаз под звездите" на Камен бряг

Скалите над село Камен бряг, недалеч от Каварна, за десети път стават сцена за Фестивала "Джаз под звездите". Тази година той се провежда на 19 и 20 юли, като първата вечер почитателите на джаза ще се насладят на изпълненията на саксофонистката..

публикувано на 19.07.24 в 15:25
Керана и космонавтите

"Толкоз мога"

За пета поредна година Sofia Summer Fest – летният фестивал на София – ще предложи незабравими изживявания в разгара на лятото. В Южния парк, в най-горещите 30 дни от сезона, жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на театър,..

публикувано на 17.07.24 в 10:15