Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР е готово да противодейства на купения вот

Снимка: БГНЕС

МВР е готово за предстоящите на 2 април парламентарни избори, тъй като подготовката е започнала своевременно. Това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти в Пловдив в първия ден от предизборната кампания. Той посочи, че са набелязани рисковите секции с необичайно много преференции. Вече има сигнали и първи образувани производства за подготовка за купуване на гласове. Органите на реда са подготвени да противодействат на купения вот. Демерджиев заяви, че вярва, че провеждането на машинния вот ще мине безпроблемно, както и излъчването на живо на броенето на бюлетините.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Основният ремонт на Дунав мост при Русе вече е в ход

От 10 юли започва основният ремонт на Дунав мост при Русе, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Строителните работи ще се извършват ежедневно през светлата част от денонощието, по 10-12 часа на ден, според спецификата на изпълняваните дейности, като..

публикувано на 10.07.24 в 07:30

Жълтият код за опасни горещини остава в сила за цялата страна

В сряда  ще е слънчево и горещо. След обяд ще има заоблачаване, но само на отделни места в Източна България и планините ще превали. Минималните температури ще са между 17° и 21°, в София 18°. Максималните ще са от 34° до 39°, в столицата 34°...

публикувано на 09.07.24 в 19:25

България днес - 9 юли 2024 г.

В „България днес“ на 9 юли ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница. По повод 174-ата годишнина от рождението на Иван Вазов слушаме как ученици от българското неделно училище в Лисабон учат и изпълняват Вазови..

публикувано на 09.07.24 в 19:00