Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравният министър: Нямаме нужда от Ковид ваксини

Снимка: ФБ / Български лекарски съюз

Ковид ситуацията отмина, в момента населението няма нужда от ваксини срещу коронавирус, обяви по БНТ служебният здравен министър Асен Меджидиев. По думите му, страната ни е задължена до 2025 г. да купува огромни количества ваксини срещу Covid-19, но вече е настояла пред Европейската комисия договорът да бъде прекратен. Само през т.г. предстои бракуването на 2,8 млн. дози от препаратите, подчерта министърът.

Асен Меджидиев каза още, че първият медицински хеликоптер за оказване на спешна медицинска помощ по въздуха ще пристигне у нас в средата на декември, както и че документите с италианската фирма за доставката на 6 летателни машини вече са подписани. Междувременно започва обучението на лекарите, които до два месеца трябва да бъдат подготвени да оказват помощ.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ния Парушева

Българска ученичка спечели медал на Space Camp Turkiye

Ученичката Ния Парушева от 26-o Средно училище ''Йордан Йовков'' в София спечели индивидуален медал за изключително представяне в едноседмичния учебно-тренировъчен лагер Space Camp Turkiye. В съобщение на Центъра за творческо обучение, официален..

публикувано на 05.08.24 в 12:53

Автомобилният и товарният трафик между България и Румъния трайно ще расте. Търсят се решения

Въпреки че на "Дунав мост" в момента се извършва ремонт от българска страна, благодарение на добрата координация трафикът по него не само не е намалял, а дори е нараснал с 24-25% за леките автомобили, като нараства и за камионите. Това съобщиха на 2..

публикувано на 05.08.24 в 12:10

Военноморските сили празнуват 145-ата годишнина от основаването си

Сто четиресет и пет годишнината от създаването на българските Военноморски сили ще бъде отбелязана тази вечер в Русе. В 20,00 ч. пред Доходното здание ще се състои празничен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, с който..

публикувано на 05.08.24 в 07:00