Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България се представя на най-големия световен туристически форум в Берлин

Снимка: ЕПА/БГНЕС - архив

До 9 март България участва в най-голямото и престижно международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse в Берлин. На форума министърът на туризма Илин Димитров ще се срещне с Дитер Янечек, координатор по туризъма в немското министерство на икономиката. В програмата на министъра са предвидени срещи с големи представители на туристическия бизнес, с представители на Асоциацията на Германските туроператори, с авиопревозвачи и др.

В рамките на ITB в Берлин, Провинция Баден-Вюртемберг организира и Дунавски салон, на който България също ще бъде представена. Заради Covid-пандемията през последните 3 години изложението се провеждаше онлайн. Българският щанд е на площ от 500 кв. м. и представя 44 български фирми и общини. 


БНР подкасти:

Още от категорията

Планетариумът в Бургас вече посреща любознателни гости

Жители и гости на Бургас вече могат да се възползват от поредната атракция в морския град, която ще ги запознае със случващото в необятния Космос. Става въпрос за новооткрития планетариум, разположен в района на пристанищен терминал..

публикувано на 28.05.23 в 09:10

С лодка по Амазонка, пикник на Малдивите – рибарите в Никопол развиват и туризъм

Разходка с моторна лодка по Дунав, наблюдение на редки видове птици, посещение на безлюдни острови, пикник сред дивата природа или просто слънчеви бани на плажа – Никопол се наложи като дестинация за приключенски туризъм. Наближи ли пролетта, градът се..

публикувано на 25.05.23 в 11:20

Летният туристически сезон официално открит

Служебният министър на туризма Илин Димитров откри официално в морския курорт “Св. св. Константин и Елен а” летния туристически сезон. Той прогнозира повишаване на броя на гостите между 5 и 7 процента в сравнение с рекордната за сектора 2019 г...

публикувано на 21.05.23 в 14:16