Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заместник-министърът на външните работи е на посещение в Молдова

Велислава Петрова
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова ще посети днес столицата на Молдова Кишинев като член на европейска делегация от жени-представителки на държавите-членки на Европейския съюз в Съвет "Общи въпроси". В рамките на посещението делегацията, в която участие ще вземат 9 държави-членки и Лихтенщайн, ще проведе срещи с президента на Молдова Мая Санду, с премиера Дорин Речан и др.

Основният фокус на разговорите ще бъде европейският път на Молдова и предоставяната ѝ подкрепа, особено в контекста на влошената обстановка в резултат от руската военна агресия срещу Украйна, както и ролята на жените в политиката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 3 октомври 2024 г.

В "България днес" на 3 октомври отбелязваме двайсетата годишнина на Българския университет в Тараклия, открит на 1 октомври 2004 г.  Срещаме ви с Константин Златев, популярен сред колекционерите на съвременно изкуство в САЩ..

публикувано на 03.10.24 в 19:00

България и Испания отбелязаха 30 години сътрудничество в Антарктида с научен семинар

Семинар, посветен на сътрудничеството между България и Испания за осъществяване на научните изследвания на Антарктида, се проведе в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. “Тук сме, за да отбележим едно голямо приятелство с нашите..

публикувано на 03.10.24 в 16:18

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 20

В брой 20 на предаването слушайте : За работата на Центъра за славянски езици и култури Лисабонския университет и българския лекторат в най-голямото висше училище в Португалия – разговор с проф. Георги Христовски и ас. Ана Карина..

публикувано на 03.10.24 в 12:00