Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Емигрантска"

Снимка: YouTube / Doni & Neti Official

Дара и Дони – два различни гласа от две различни поколения (делят ги 31 години) се обединяват за презокеанско турне в САЩ и Канада, което започва днес (09.03) от Ню Йорк. Идеята е на Дони – певец, автор на песни и музикален продуцент, добил известност още през 90-те години на ХХ век от участието си в групите Атлас и Медикус и дуета Дони и Момчил, след което развива успешна солова кариера. Той кани за това турне младата, но вече утвърдена Дара, с която се срещат професионално преди седем години в музикалния формат "Х Фактор", а по-късно работят заедно и в други тв формати. Очаква се турнето да завърши на 9 април в Монреал, Канада, но не е изключено да бъдат добавени още дати.

Освен своите най-големи хитове, в това турне Дара и Дони ще изпълнят и няколко дуета, създадени специално за българската публика, която ще посети тези концерти. Сред най-новите музикални проекти на Дони е самостоятелният му албум "Емигрантски" от 2022 г., вдъхновен от безбройните концерти и срещи с емигрантски общности по целия свят. Десетте песни в този албум са по музика и текст на Дони, аранжиментите са на Георги Андреев – композитор и диригент, който умело съчетава познанията си в сферата на българския фолклор със симфонични оркестрации.

Първата песен в албума носи същото заглавие - "Емигрантска". Във видеото към нея участват български деца, живеещи в различни страни на шест континента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Цвят лилав"

Sofia Summer Fest – Underground Edition, част от летния фестивал на София, се открива тази вечер. Това ще се случи с концерт, в който ще чуем две певици, белязали с песните си българската музика на прага на новото хилядолетие – Ирина Флорин и Тони...

публикувано на 19.08.24 в 10:15

"Помниш ли?"

Тони Димитрова – певицата с характерен глас, превърнала се в един от артистичните символи на Бургас – представя своя самостоятелен концерт "Време за обичане" под открито небе. Той е част от националното ѝ турне, обхващащо 15 от по-големите градове на..

публикувано на 16.08.24 в 10:15

"Ако няма любов"

Хоризонт е група с 40-годишна история. Създадена през 1984 г. от съученици и приятели, вече четири десетилетия тя остава вярна на мелодичния рок. През 1994 г. пък от сцената на "Златният Орфей" официално стартира първото ѝ професионално..

публикувано на 14.08.24 в 10:15