Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

България с приз “Най-добра дестинация на Балканите“

Снимка: tourism.government.bg

В рамките на най-голямото и престижно международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse в Берлин България получи престижно признание от страна на Асоциацията на тихоокеанските журналисти, пишещи за туризъм, която обхваща около 7000 журналисти. Страната ни е отличена с наградата „Най-добра дестинация за региона на Балканите“ за 2023 г., а българският министър на туризма Илин Димитров получи приза „Министър за региона на Балканите за 2023 г.”.

Наградата е доказателство за успешните политики, които страната ни провежда в посока възстановяването и растежа на туристическата индустрия, която пострада изключително много от редица негативни събития в последните години, посочват от пресцентъра на Министерството на туризма.

Още от категорията

Църквата Ротонда - “Св. Георги”

София все по-магнетична за чужденците

С 19% повече туристи са посетили София през първите осем месеца на 2023 година спрямо същия период от 2019 г. - времето преди Covid-кризата, съобщи БТА, позовавайки се на данни на Столичната община. Реализираните за периода нощувки са над 1 600 000...

публикувано на 04.10.23 в 06:55

Римски езически храм е открит край село Татул

Археолози разкриха римски езически храм от III-IV век в района на древното светилище на Орфей край село Татул. Те попаднаха на него при разкопки на раннохристиянска църква, за която има сведения от 30-те години на ХХ век.  По думите на ръководителя на..

публикувано на 28.09.23 в 17:36

Балчишката Тузла, където лиманната кал и египетският метод правят чудеса

Балчишката Тузла представлява две езерца, разположени в непосредствена близост едно до друго, буквално на метри от морския бряг. Освен че е красиво, мястото е лечебно. Водата тук е много солена, почти колкото  тази на Мъртво море –..

публикувано на 28.09.23 в 11:15