Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с приз “Най-добра дестинация на Балканите“

Снимка: tourism.government.bg

В рамките на най-голямото и престижно международно туристическо изложение в света Internationale Tourismus-Börse в Берлин България получи престижно признание от страна на Асоциацията на тихоокеанските журналисти, пишещи за туризъм, която обхваща около 7000 журналисти. Страната ни е отличена с наградата „Най-добра дестинация за региона на Балканите“ за 2023 г., а българският министър на туризма Илин Димитров получи приза „Министър за региона на Балканите за 2023 г.”.

Наградата е доказателство за успешните политики, които страната ни провежда в посока възстановяването и растежа на туристическата индустрия, която пострада изключително много от редица негативни събития в последните години, посочват от пресцентъра на Министерството на туризма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пътувай бавно, почивай активно или как селският туризъм у нас навлезе в нова фаза

Стари български села с уютни къщи за гости, тишина, разходки сред природата и вкусна домашна храна. Селският туризъм се превръща в предпочитан форма на отдих, особено сред семейства и млади хора, които избират природосъобразния начин на..

публикувано на 27.08.24 в 10:15

Когато небцето пътешества във времето – кулинарните турове все по-популярни сред младите у нас

Казват, че за да опознаеш дадено място, трябва не само да го видиш с очите си, но и да го вкусиш с небцето си . Всяко българско село, всеки град или регион си има своя специфичен дъх и аромат. Един от начините да ги опознаете са кулинарните маршрути,..

публикувано на 16.08.24 в 09:25

Гл. ас. Радослав Йорданов: Няма как да опознаеш Дунава, ако не се "гмурнеш" в него

Лятото може да е незабравимо не само с почивка край морето, а и с разходка до дивите плажове на Дунава. Всяко от градчетата по бреговете на голямата река си има своето място, където човек може да разпъне чадър и да стъпи върху фините речните пясъци...

публикувано на 14.08.24 в 09:45