Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В неделя времето ще е слънчево

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта от запад облачността над България ще са разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне и ще е до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 0°.

Утре, 12 март, над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-значителна облачност ще има над югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България до вечерта ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, София - около 7°.

Над планините облачността ще е разкъсана, често намаляваща до предимно слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

Към Централна Европа ще продължи да нахлува студен въздух от северозапад и бавно ще обхване и западната част на Източна Европа, а в южните части на континента ще остане топло.

Температурите ще се движат в широки граници от 21° в Мадрид до 1° в Стокхолм

В Америка, температурите ще варират от -2°/4°в Монреал, 6°/10° във Ванкувър, 3°/8 във Вашнгтон °-2°/3° в Чикаго до 22/°29° в Маями. В Мексико сити се очакват 29°, но ще е облачно, в Буенос Айрес ще е 34 гадуса, а в Рио де Жанейро - 29°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се понижават

През нощта , главно в Североизточна България, ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. В останалите райони на страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб вятър от север-североизток...

публикувано на 22.07.24 в 19:05

Пожарът във Воден е овладян, усилията се насочват към границата с Гърция

Пожарът на територията на селата Воден, Крайново и Странджа, община Болярово, е овладян и локализиран. На място екипи на МВР ще следят за недопускане на възпламеняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Междувременно тече процесът и по..

публикувано на 22.07.24 в 16:34

Икономист: Заплатите в София са сравними със заплатите в други европейски градове

Стандартът на живот в София и някои по-големи градове в България е висок. Трябва обаче да се отделя повече внимание на регионите в страната, които значително изостават по доходи, каза икономистът Георги Вулджев пред Радио "Фокус". Той напомни, че..

публикувано на 22.07.24 в 16:24