Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В неделя времето ще е слънчево

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта от запад облачността над България ще са разкъсва и намалява. Вятърът ще отслабне и ще е до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 0°.

Утре, 12 март, над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, по-значителна облачност ще има над югоизточните райони. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър, който в Източна България до вечерта ще се ориентира от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 13°, София - около 7°.

Над планините облачността ще е разкъсана, често намаляваща до предимно слънчево. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

Към Централна Европа ще продължи да нахлува студен въздух от северозапад и бавно ще обхване и западната част на Източна Европа, а в южните части на континента ще остане топло.

Температурите ще се движат в широки граници от 21° в Мадрид до 1° в Стокхолм

В Америка, температурите ще варират от -2°/4°в Монреал, 6°/10° във Ванкувър, 3°/8 във Вашнгтон °-2°/3° в Чикаго до 22/°29° в Маями. В Мексико сити се очакват 29°, но ще е облачно, в Буенос Айрес ще е 34 гадуса, а в Рио де Жанейро - 29°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

Откриха обновения ГКПП "Калотина" на границата със Сърбия

Граничният контролно-пропускателен пункт "Калотина" на границата със Сърбия вече е обновен и е с близо 30% повишена пропускателна способност за леки автомобили. Той разполага с по седем ленти за влизане и за излизане от страната, както и с..

публикувано на 01.10.24 в 18:53

Подкрепете своя фаворит за "Будител на годината"

"Кой е Вашият будител на 2024 г.?" С този въпрос Българското национално радио се обърна към аудиторията. От посочените личности, заслужаващи званието "будител" жури в състав: проф. Огнян Герджиков, д-р Румен Манов, Светослав Иванов, Даниел..

публикувано на 01.10.24 в 14:25